Bejelentkezés demóra telefonon Telefon: (+36 20) 94-29-750


Ha van olyan cég, amelyikről elmondható, hogy az analóg világ teljes vertikumában képviseli magát - akkor a Clearaudio igazán az első, aki az eszembe jut

Clearaudio hanglemezkiadó

Elsősorban a lemezjátszói jutnak a legtöbbünk eszébe: gyártanak futóművet, hangkart, hangszedőket, fonófokozatokat, lemezmosókat és rengeteg kiegészítőt, de az analóg lánc tényleg legelső tagjának gyártásával, a hanglemezkiadással is foglalkoznak.

Bár CD-ket is kiadnak, hadd koncentráljunk itt a jó fekete lemezekre. Kínálatuk egy erős súlypontja a Deustche Gramophon aranykorából válogatott komolyzenei repertoár gyöngyszemei. A mostani újrakiadások a komolyzene gyöngyszemei. Peter Suchy úrnak sikerült az Universal döntéshozóit rábeszélni, hogy a Deutsche Grammophon archívumait megnyissák. Napvilágra került a Pastorale, a Varázsfuvola, Csajkovszkij zongoraversenye, Beethoven Tripelkonzert stb., olyan előadók tolmácsolásában, mint Anne-Sophie Mutter Karajannal, Rostropovich, Martha Argerich, Fricsay Frigyes, a Bécsi Filharmonikusok Carlos Kleiber irányításával. Az újrakiadott lemezek megszólalása jócskán rácáfol a Deutsche Grammophon lemezekről bevésődött előítéletre. Az emlékeinkben élő kép egy meglehetősen óvatos, néha már-már sávhatárolt, egy picit szürke megszólalás, mely jórészt abból fakadt, hogy a DIN 45500 szabványban foglaltak lejátszására kész, egyszerű lemezjátszóknak se legyen gondja az anyaggal. A DECCA, RCA, Mercury kiadók szokványos kiadásai az aranykorban sokkal bátrabb felfogás szerint, nagyobb kitérítéssel, bővebb mély tartománnyal készültek, jórészt dinamika kompresszió nélkül. Megdöbbentő, hogy a Deutsche Grammophon mesterszalagjai milyen részletgazdag, dinamikus, teljes sávszélességgel és pompás térábrázolással lettek felvéve. Nagy szerencse, hogy a felvételek készítésénél jelenlévő Wilfried Zahn úr hajlandónak mutatkozott az újrakiadásnál segédkezni, így mód volt arra is, hogy ötvözzék a felvételkori eredeti felfogás hitelességét a mai kor adta audifil lehetőségekkel. Ráadásul Zahn úrnak a mesterszalagként nyilvántartott felvétel meghallgatása során feltűnt, hogy annak megszólalása átjátszás jellegű. Hosszas kutatás eredményeként az archívumban sikerült megtalálni a valós mesterszalagot is. Az újrapréselés természetesen limitált példányszámban, 180 g-os, „szűz” alapanyagra készül, az eredeti borítók hű reprodukálásával. A jazz, blues, pop/rock területén figyelemre méltó saját kiadványokat jelentetnek meg.


A CLEARAUDIO MÉRŐ- ÉS BEÁLLÍTÓLEMEZEK fontos munkaeszközök, ezek és az elérhető lemezek összefoglalt árlistája a lap alján tekinthető meg.


Klaus Jäckle - Träumerei

According to Paracelsus, what a dream shows, is the wisdom that exists within us, even though we know nothing about it while being awake. And as an Indian proverb says „wisdom comes only to he who dreams‟.

The “Träumerei” by Robert Schumann forms the basis for this program. The arrangement for guitar, inspired by the work of Francisco Tarrega, father of the Spanish classical guitar, lends these romantic, dreamy piano pieces an even lighter and more transcendental nature.


Price: 29,00 €


Anne-Sophie Mutter Berg: Violinkonzert / Rihm: Gesungene Zeit

Alban Bergs Violinkonzert (1935) wird von vielen als das am leichtesten zugängliche und emotional fesselndste Werk der atonalen Musik betrachtet. Berg schrieb dieses Stück - sein letztes vollständiges Werk - im Gedanken "an einen Engel".

Bei Wolfgang Rihm "Gesungenge Zeit" handelt es sich um ein faszinierendes neoexpressionistisches Tongedicht aus langen, schimmernden Streicherklängen, die eine Art Äther zu bilden scheinen, auf dem die Solistin dahintreibt, die später jedoch immer wieder durch das Aufbrausen des gesamten Orchesters unterbrochen werden.


Price: 29,00€


Wolfgang Amadeus Mozart Violinkonzerte Nr. 4 D-dur KV 218 - Nr. 5 A-dur KV 219

Berliner Philharmoniker

Solist und Dirigent: Wolfgang Schneiderhan

Mozarts Violinkonzerte könnte man als besondere Formen des Divertimento bezeichnen und mit den Serenaden vergleichen, die Mozart damals in Salzburg schrieb. Das Gefällige und Liedhafte formt den melodischen Stil. Die Regionen des Schmerzes, der Trauer scheinen verbannt. Der Hörer betritt eine arkadische Landschaft, in der Anmut und Heiterkeit dominieren.


Price: 29,00 €


Chicago Symphony Orchestra - Borodin, Mussorgsky - Rimsky-Korssakoff

180g Vinyl LP 29,-€

A Deutsche Gramofon klasszikus időszakának egyik legszebb lemezén a chicagóiak Barenboim vezetésével közkedvelt darabokkal a távoli orosz tájakra varázsolnak minket.


Borodin Igor hercege egy 12. századi eposz témáján alapszik, mely az orosz hercegi családok és az őket támadó Polowetziek középkori harcát mutatja be.


Az orosz húsvét nyitányánál az ortodox liturgia melódiáit használta fel Rimsky-Korssakoff, az orosz húsvéti ünnep hangulatának bemutatására, a visszatérő napot üdvözlő ünnepélyére.


Frédéric Chopin 24 Préludes Op.28 - Martha Argerich

180g Vinyl LP 29,-€

A 24 Prelűdnek nagyon kevés olyan felvétele van, amely a temperamentumos virtuozitás és a művészi bepillantás ily tökéletes kombinációja. Argerichnek megvan az a technikai felszereltsége, hogy azt tegye a zenével, amit csak akar.


Klavierkonzert Nr.2 c-moll Piano Concert No.2 in C minor 6 Preludes - Sviatoslav Richter: Rachmaninov

180g Vinyl LP 29,-€

Az orosz zongoristát, Sviatoslav Richtert, manapság korunk egyik legkiemelkedőbb művészének tekintik. Nyugati koncertjein olyan szenzációs teljesítményt nyújtott, melynek hatása hónapokkal később is érezhető volt.


Gregorian Chant - Benediktinerabtei

180g Vinyl LP 29,-€

A münsterschwarzi bencés rendi apátság szerzeteseinek jámbor éneklése bámulatos. A gregorián énekek legfőképp meditatív szólórészekből és schola-éneklésből állnak.


Ravel - Klavierkonzerte G-Dur D-Dur

180g Vinyl LP 29,-€

Ravel két zongoraversenyt írt, az elsőt 1931-ben fejezte be. Maga így nyilatkozott erről a kompozícióról: "Véleményem szerint egy versenymű zenéje lehet vidám és csillogó, nem kell mindenáron mélységre, vagy drámai hatásra törekednie... Koncertem bizonyos szempontból hegedűszonátámmal rokon, továbbá tartalmaz néhány jazzből kölcsönzött elemet is, de csak mértékkel!..." Második versenyművét Ravel a G-dúr koncerttel egy időben Paul Wittgenstein zongoraművész felkérésére írta, aki jobb karját az első világháborúban elvesztette.


The Firebird - Strawinksky

180g Vinyl LP 29,-€

Stravinsky zenei gondolkodását egész életén át meghatározta a balett. Még a Szimfónia három felvonásban (1945) is inkább addiktívan, mint eredetien halad: a táncos és a mozgás volt képzeletének fő mozgatórugója.


Symphonies "From the New World" - Dvorak

180g Vinyl LP 29,-€

A lassú bevezető alatt felépített feszültség feloldódik a lesújtó kürt témájának nyitánya által, hogy hatással legyen mind a négy mozgásra. Az oboák és fuvolák által játszott melléktéma amerikai karakterét háttérbe szorítja a szláv melankolikus jelleg.


Virtuoso - David Garrett

180g Vinyl LP 29,-€

"David játéka egyszerűen gyönyörű" (Yehudi Menuhin)


Nacht und Träume - Franz Schubert

180g Vinyl LP 29,-€

A gitárjáték letisztult hangja Schubert zenéjének olyan könnyedséget ad, amelyet zongorakísérettel ritkán hallani. A dalok közül néhány eredeti formában szerepel, míg másokat Klaus Jäckle kiváló átéléssel dolgozott át. A "Éjszaka és az álmok" cím az érzelemmel és rejtéllyel teli szerelmet hivatott reprezentálni.


Meditation - Mischa Maisky – Violoncello, Pavel Gililov – Piano

180g Vinyl LP 29,-€

Mischa Maisky korunk egyik legismertebb és legünnepeltebb csellistája. Hangzása kifogástalan, technikája hibátlan és ami a legfontosabb, hogy a hallgatóban azt az érzést kelti, mintha a darabot egy teljesen új módon hallaná. Pavel Gilioy kíséretével olyan felvétel ez, amelyet minden csellókedvelő biztosan élvezni fog.


Oratoriensänger (The Oratorio Singer) - Fritz Wunderlich

180g Vinyl LP 29,-€

A fiatal Fritz Wunderlich és A kamaraénekes után megjelent Az oratóriuménekes is. Ez az utolsó album úgy tűnik olyan átfogó, mint amennyire szükséges egy kiváló művész képének tökéletessé tételéhez. Röviden: Az oratóriuménekessel egy kör bezárul.


Große Meister, Kleine Stücke

180g Vinyl LP 29,-€

A "Grosse Meister - Kleine Stücke" (Nagy mesterek - kis darabok) olyan kiválóságok koncertje, amelyet sose lenne alkalmunk egy koncertteremben meghallgatni. Amikor Argerich, Stefan Askenase, Daniel Barenboim, Monique Haas, Wilhelm Kempff, Swjatoslaw Richter és Alexis Weissenberg találkozik, nincs más dolgunk, mint kényelmesen hátradőlni és hallgatni ezeket a remek előadókat.


J. S. Bach: Weihnachtsoratorium (Christmas Oratorio) - Regensburger Domspatzen

180g Vinyl LP 29,-€

Johann Sebastian Bach Karácsonyi oratóriuma (BWV 248) a leghíresebb a karácsonyi oratóriumok közül. Ezen kívül azzal is kiválik a többi közül, hogy ez nem egy „szimpla” oratórium, hanem egy kantátaciklus 1734/35 karácsonyára, elsősorban a karácsonyi ünnepnapokra (december 24., 25., 26.), újévre és vízkeresztre (január 6.).


Gerhard Oppitz & Claude Debussy Preludes - Premier Livre

180g Vinyl LP 29,-€

Claude Debussy szóló zongorára írt prelűdjei két különböző könyvre oszlanak, mindegyikben tizenkét prelűddel. Korábbi prelűdgyűjteményektől eltérően, mint például Chopen vagy Debussyé, nem követi a megoldások egy jellegzetes szigorú mintáját, helyette a prelűdök folyamán lehetséges megoldásokra utal. MIndkét könyv megírása hónapokig tartott. A második három évvel az első után jelent meg. Az első könyvet 1909 decembere és 1910 februárja között írta, a másodikat pedig 1912 utolsó hónapjai és 1913 áprilisának kezdete között.


Anna Netrebko & Rolando Villazón - Duets

180g Vinyl LP 56,-€

Akár harcias, könnyekkel teli, határtalan örömöt vagy nyílt szexualitást kifejező ez a duett, mindig két briliáns magas hang közreműködése az, ami az operának érzelmi intenzitását ad.


Diabolus in Musica - Accorda interpreta Paganini

180g Vinyl LP 56,-€

"A fenegyerek hegedűművész"


A 19. század kezdetén, Olaszország azon időszakában, amikor az opera dominált, a hegedűművész a zenéje által próbálta elkápráztatni és lenyűgözni a tömegeket. Hamarosan legendák kezdtek keringeni kivételes tehetségéről, zsenialitása pedig kissé gyanússá vált a kortársak számára. Úgy képzelték el, mint akit az ördög szállt meg - neve is innen eredeztethető. Fizikai rendellenességek vagy talán természetfeletti erő formálta Paganinit? Ki mondhatná meg manapság? Csupán csak találgathatunk, miközben zenéjét hallgatjuk...


Sting - "Songs from the Labyrinth"

180g Vinyl LP 29,-€

Sting és John Dowland 400 évre vannak egymástól. Mindazonáltal, a jellegzetes hangzású basszusgitáros és a 17. századi lantvirtuóz igazi lelki társak. A hasonlóságok megdöbbentőek: a ragyogó dalok és lélekkel teli balladák már az életükben halhatatlanok. Sting "Songs from the Labyrinth" (Dalok a labirintusból) című új albuma nemcsak John Dowlands életének filmzenéje, hanem két nagyszerű popsztár közreműködése is.


Franz Schubert - Die schöne Müllerin Fritz Wunderlich, Hubert Giesen

180g Vinyl LP 59,-€

Húsz szerelemről és kínról szóló dal, melyek tragikus hátterük ellenére minden egyszerűségükkel és tökéletességükkel mutatják be Schubert, mint otthontalan művész erősen sajátos hangulatát. A tájat csodáló fiatal molnár és beszélgetőpartnere, az áramló folyó formálja meg az egységesítő köteléket az egyszerű dalhoz. Ha Schubert zenéjében csupán a népszerű üzenetet látod meg, megtagadod a lehetőségét egy másik szféráról való tudásnak, amelyet egyik másik zeneszerző sem tudott volna olyan finomsággal egy látszólagos idill mögé rejteni, mint Schubert. "A sövényrózsa" refrénjeitől "A magányosig" az idegen világban értelmet kereső romantikus művész világegyetemét tükrözi.


Jean-Philippe Rameau, une symphonie imaginaire

180g Vinyl LP 29,-€

Az "Egy képzeletbeli szimfónia" 17 zenekari balett és 11 drámai munka nyitányának gyűjteménye, melyben a francia barokk találkozik a magával ragadó zenei lelkesedéssel. A pikáns és képszerű zenébe helyezett mindennapi élet jelentei stimulálják a hallgató fantáziáját: Hagyd a Versailles-i bíróságot újból feléledni vagy helyezkedj bele egy pásztori környezetbe, nézd a kapirgáló és kotkodácsoló tyúkot vagy figyelj a viharra! A pásztori "Zais" szédítő nyitánya brilliáns prelűd, amely a káosz megszűnését ábrázolja és a változó elemek által kiváltott érzelmi sokkot.


Anna Netrebko - La Traviata

180g Vinyl LP 56,-€Ludwig van Beethoven - Tripelkonzert, Radio-Symphonie-Orchester Berlin, Ferenc Fricsay

180g Vinyl LP 29,-€Mozart - Die Zauberflöte Berliner Philharmoniker, Karl Böhm

180g Vinyl LP 29,-€Ludwig van Beethoven - Symphonie Nr. 6, Pastorale Wiener Philharmoniker, Karl Böhm

180g Vinyl LP 29,-€Franz Schubert - Symphonie No. 8 "Unvollendete" Wiener Philharmoniker, Carlos Kleiber

180g Vinyl LP 29,-€Tschaikowsky - Klavierkonzert Nr. 1 B-Moll Martha Argerich, Charles Dutoit

180g Vinyl LP 29,-€Ludwig van Beethoven - Violinkonzert Anne-Sophie Mutter, Herbert von Karajan

180g Vinyl LP 29,-€Vivaldi - Tartini - Boccherini, Cello-Konzerte Mstislav Rostropovich, Paul Sacher

180g Vinyl LP 29,-€Anton Dvorak - Konzert für Violine und Orchester a-moll op.53 Johanna Marrtzy, Ferenc Fricsay

180g Vinyl LP 29,-€Bestseller Classic No. I

180g Vinyl LP 29,-€

" Az utóbbi évek legkellemesebb klasszikus darabjainak válogatása- az érzékek öröme!!"


Impressions Romantiques - Gerhard Oppitz

180g Vinyl LP 29,-€

A nagyon sikeres "Romantikus táncok" (Danses romantiques) után büszkén mutatjuk be Gerhard Oppitz következő lemezét, ezúttal "Romantikus impressziók" (Impressions romantiques) címmel.


CLEARAUDIO MÉRŐ- ÉS BEÉLLÍTÓLEMEZEK


(időközben a forint árak kedvezőbbek)


Music-Pickup Test Record SAMPLER LP 180gr 8 555 Ft 29 €


TEST RECORD 1 "Depth of image" LP 180gr 5 900 Ft 20 €


TEST RECORD 2 "Timbre" LP 180gr 5 900 Ft 20 €


Bestseller Classic I SAMPLER LP 180gr 14 455 Ft 49 €


Trackability Test Record LP 180gr 14 455 Ft 49 €


Stroboskop Test Record LP 180gr 14 455 Ft 49 €


Break in Test Record LP 180gr 14 455 Ft 49 €


Clearaudio Vinyl Harmo-Nicer Vinyl 190 gr 14 455 Ft 49 €


CLEARAUDIO HANGLEMEZEK


(időközben a forint árak kedvezőbbek)


Franz Schubert: Die schöne Müllerin 2 * LP 180gr 17 405 Ft 59 €


Accorda interpreta Paganini Diabolus in Musica 2 * LP 180gr 16 520 Ft 56 €


Franz Schubert: Symphonien / Kleiber LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Beethoven Hegedűverseny / Karajan LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Debussy Gerhard Oppitz / Klavier LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Sting "Songs from the Labyrinth" LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Rameau: une symphonie imaginaire LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Verdi La Traviata / Anna Netrebko 2 * LP 180gr 16 520 Ft 56 €


Duets Anna Netrebko & Rolando Villazón 2 * LP 180gr 16 520 Ft 56 €


G. Schmid & Trio Georgia Classical Songs LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Vivaldi Tartini Boccherini Rostropovich LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Mozart: Die Zauberflöte LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Anton Dvorak Hegedűverseny LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Ludwig van Beethoven Pastorale / Böhm LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Tschaikowsky Klavierkonzert / Argerich LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Ravel Zongoraversenyek LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Stravinsky Tűzmadár LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Dvorak Újvilág LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Schubert Nacht und Träume LP 180gr 8 555 Ft 29 €


David Garrett Virtuoso LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Maisky - Gililov Meditation LP 180gr 8 555 Ft 29 €


J. S. Bach Karácsonyi oratórium LP 180gr 23 305 Ft 79 €


Debussy, Oppitz Preludes, Premier Livre LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Fritz Wunderlich Der Kammersänger LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Fritz Wunderlich Der Oratorienrsänger LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Jennifer Warnes The Well LP 180gr 11 210 Ft 38 €


Bella Tracks of heart LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Bella Tracks of heart CD 5 900 Ft 20 €


Bella Notes and Sketches LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Bella Notes and Sketches CD 5 900 Ft 20 €


Friends of Carlotta Live im Studio LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Madeleine Peyroux Careless Love LP 180gr 11 210 Ft 38 €


Gerry Mulligan meets Scott Hamilton Soft Lights & Sweet Music LP 180gr 12 390 Ft 42 €


Isaac Hayes Hot buttered Soul LP 180gr 11 210 Ft 38 €


Didgeridoo Percussion Mystic LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Wolfgang Bernreuther I wonder why LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Wolfgang Bernreuther I’m waiting for you LP 180gr 8 555 Ft 29 €


Wolfgang Bernreuther Brothers in Blues LP 180gr 8 555 Ft 29 €

vissza a lap tetejére

impresszum | feliratkozás hírlevélre | leiratkozás hírlevélről | kapcsolat